Gratis levering in België vanaf €50 - in Nederland vanaf €75 - Afhaalpunt in Lommel

De lucht binnenshuis

De lucht binnenshuis JPG

Wist jij dat binnenshuis de lucht vervuild wordt door chemische stoffen uit bouwmaterialen, verf, meubels, tapijten en schoonmaakmiddelen.

Wij geven je enkele tips om mee aan de slag te gaan. Verlucht je huis twee keer per dag - ja, ook in de winter - en kies zoveel mogelijk voor groene materialen en producten zonder schadelijke stoffen.

1. Ventileer 24u op 24u.

2. Rook niet binnen.

3. Verlucht extra in een nieuwe woning of na een verbouwing of groot onderhoud.

4. Zorg dat de lucht in huis niet te vochtig wordt.

Tips om je kinderen te beschermen:

1. Ga wandelen in een bosrijke omgeving, zo ver mogelijk van een snelweg of vervuild gebied.

2. Zoek een speeltuin in een zo ‘groen’ mogelijke zone.

3. Verlucht je huis met de ramen aan de achterzijde van het huis, niet die aan de straat

4. Ga je verven? Kies voor verf op water- of acrylaatbasis. *Poetsen? Kies schoonmaakmiddelen zonder schadelijke stoffen. Gebruik ook liever geen luchtverfrissers in sprayvorm. Of maak er zelf één met een plantenspuit die je vult met zuiver water en wat etherische olie van citroen, tea tree of eucalyptus, die werken ook antiseptisch.

5. Probeer zoveel mogelijk per fiets of te voet te doen. En laat de auto wat vaker staan.

6. Zorg voor planten in huis.
NASA ontdekte dat sommige kamerplanten giftige stoffen uit de lucht absorberen en zo de omgevingslucht zuiveren. Hier op zijn nog vele studies gevolgd.

Wat raden ze nu aan? Plaats per 10 vierkante meter woonoppervlakte 2 tot 3 planten. Let wel op welke planten je kiest, zeker met jonge kinderen of huisdieren in huis.

Een plant die bijvoorbeeld nuttig kan zijn is:


De graslelie:

  • Niet giftig voor mens en dier
  • Ze kunnen er tegen dat je ze eens vergeet water te geven
  • Ze hebben niet veel zonlicht nodig 
  • Ze groeien op elke bodem 

De lepelplant (LET OP: deze is giftig bij inname dus opletten dat kinderen en huisdieren hier niet aan kunnen) is een plant die het meest zijn best doet om de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze plant bloeit rijk en is makkelijk te verzorgen – ideaal op het bureau of in de woonkamer maar dan hoog genoeg. 
Wil je liever een plant die niet giftig is voor mens en dier dan is Rhapis Excelsa een goede keuze. Voor meer kamerplaten, hun verzorging, info over al dan niet giftig kan je vinden via: https://www.luchtzuiverende-planten.nl/

* Welke producten kies je best om je huis te poetsen?

Schoonmaakproducten kunnen wettelijk getolereerde onzuiverheden bevatten van het productieproces, die mogelijk kankerverwekkend, mutageen of schadelijk voor de voortplanting zijn. Bij ATTITUDE zult u deze verontreinigingen niet tegenkomen.

    
    
    
    

x