Gratis levering in Belgi√ę vanaf ‚ā¨50 - in Nederland vanaf ‚ā¨75 - Afhaalpunt in Lommel

Getest de biologisch afbreekbare doekjes van "Jackson Reece"

Mama Shanah test:

Verpakking;
Ik vind dit niet geheel onbelangrijk. Het oog wilt natuurlijk ook wel wat ūüôā
Deze is vrolijk en kleurrijk en overigs gemaakt van gerecycleerd materiaal!
Ook staat er meteen de grootste pijlers van het product 
op de verpakking:
 • 100% parabenen vrij
 • 100% compostbare doekjes. Deze kunnen dus gewoon op de composthoop zonder dat¬†deze schadelijke stoffen zou achterlaten¬†en dan staat er 'more than 98% purified & deionised water' wat eigenlijk wil zeggen dat het water dat in de doekjes zit volledig vrij gemaakt is van chemische stoffen zoals ijzer,kalk, koper etc die nog wel terug te vinden zijn in gewoon kraantjes water.

De doekjes zelf;

  Deze zijn erg stevig, ze zijn niet zomaar stuk te scheuren. Ze nemen ook alles goed op waardoor
  vieze poepjes verschonen een makkie wordt!
  Ook zijn ze van vochtigheid perfect. Ik heb echt het gevoel dat de billetjes 'gewassen' worden en 
  na afloop ook lekker fris zijn wat ik wel erg belangrijk vind.
  Doordat deze doekjes vrij zijn van chemische stoffen kunnen deze ook perfect dienen voor het proper
  maken van het gezichtje of de handen van je kindje! Dus er zit nu standaard een pakje in mijn handtas 
  als we het huis verlaten.
  Wel moest ik even wennen aan de geur van de doekjes. Het is erg naturel en basic (omdat ze geen 
  gebruik maken van een toegevoegd parfum) maar na een tijdje ben je dit ook weer gewoon.
  Waar ik wel van opkeek was dat de doekjes zelfs een beetje helend werken dankzij de aloe die hierin
  zit verwerkt! Als er bij een verluiering sprake was van rode billetjes en ik niet meteen zalf bij de 
  hand had merkte ik dat bij de volgende pamper wisseling de roodheid al een stuk verminderd was
  of in sommige gevallen zelfs volledig verdwenen!
  1 Klein nadeel dat ik bij deze doekjes ondervonden heb is dat ze nogal wat moeilijk uit de verpakking 
  komen..Het is soms even prutsen om ze eruit te krijgen en ooit komt er ook meer dan 1 doekje er uit.
  Maar deze kan je natuurlijk weer terug in de verpakking stoppen.
  Mijn tip is om al wat enkele doekjes klaar te leggen alvorens aan de taak te beginnen ;-)
  Nog een laatste belangrijk puntje voor ons dierenliefhebbers; deze doekjes zijn onder geen enkele
  vorm getest op dieren! Joepie!

  Tot slot;
  Zou ik deze doekjes aanraden?
  Absoluut! Zeker als je een kindje hebt met een gevoelig huidje dat op sommige niet natuurlijke stoffen
  reageert.


  Mama Doriana test:

  Een tijdje geleden kwam er een testoproep van Hannelotje om de Jackson Reece billendoekjes te testen. Deze oproep kwam als geroepen. Ik heb 2 zoontjes met een atopische huid en ze reageren fel op bepaalde merken. De doekjes zijn zonder chemische stoffen en chloor , dus zeer vriendelijk voor de huid. Dat de doekjes ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar zijn, is zeker een grote meerwaarde.

  Toen we doos met doekjes aankregen konden we bijna niet wachten om ze testen dus we begonnen er dadelijk aan. De doekjes gaan overal mee naartoe en we hebben ze dan ook uitvoerig getest. We hebben een zoontje van bijna 3 jaar en een zoontje van bijna 1 jaar, genoeg testmateriaal dus. 

  We zijn heel tevreden van de doekjes zelf. Ze zijn goed vochtig tot zelfs nat waardoor je de billen goed proper krijgt. Zelfs bij stoelgang vegen de doekjes de poep goed proper. We hebben wel wat moeten wennen aan de neutralere geur maar na een tijdje wordt je dat wel gewoon. Dit was voor mij ook een bevestiging dat er geen chemische stoffen inzitten. Mijn zoontjes zijn zeer gevoelig voor rode billetjes en dat hebben ze deze testperiode helemaal niet gehad. We komen ook lang toe met een verpakking omdat de doekjes de billen heel goed proper veegt.

  Van de verpakking zijn we minder tevreden. Het plakkertje dat de verpakkking terug moet sluiten, plakt na een aantal keren niet meer terug goed. De doekjes komen ook niet altijd even goed uit de verpakking. Soms komen ze er per 3 uit en andere keren moet je moeite doen om er eentje uit te krijgen. Maar hier zijn natuurlijk oplossingen voor te vinden zoals een herbruikbaar doekendoosje.

  Onze beoordeling op een rijtje:

  De doekjes: 9/10

  + zonder chemische stoffen en chloor

  + biologisch afbreekbaar

  + voldoende nat

  • Neutrale geur¬†die je wel gewoon wordt

  De verpakking: 5/10

  + compacte verpakking

  • Sluiting plakt na een aantal keer niet meer (Hannelotje tip: probeer niet te hard te drukken op de¬†verpakking, de sluiting wordt dan een beetje vochtig en kan iets moeilijker sluiten).

  • Doekjes komen er moeilijk uit, soms ook per 3of meer

  Conclusie: we zijn zeer tevreden over de doekjes en de mindere verpakking weegt niet op tegen de uitstekende doekjes!

     ÔĽŅMama Joke test:

  Vochtige doekjes, met twee kindjes onder de 2 in huis heb je ze constant nodig. Bij de geboorte van de oudste gingen we thuis al snel wasbare doekjes gebruiken, maar voor onderweg en voor bij de onthaalmoeder gingen we wel nog voor wegwerp. Na enig zoekwerk (gevoelig velletje) en veel proberen hadden we doekjes gevonden met zo goed als geen toevoegingen van parfum en chemische stoffen, alleen jammer dat het wegwerp blijft natuurlijk. Toen we de testoproep lazen voor de doekjes van Jackson¬†Reecewaren we wel ge√Įnteresseerd, aangezien we de doekjes voor de neus al tot onze tevredenheid hadden geprobeerd (want: minder drama om dat neusje vol snot proper te vegen en ook veel zachter voor het gezicht dan ‚Äėgewone‚Äô of papieren zakdoeken). Ondertussen was er nog een kersvers kindje bij gekomen (ook met een gevoelig velletje), dus billetjes en snoetjes genoeg om proper te vegen. We gaven een pakje mee met de oma (daar gaat grote broer 1 dag in de week spelen) en naar de onthaalmoeder (daar is hij 3 dagen in de week). Hun besluit: goede doekjes, niet slechter dan andere wegwerpdoekjes.¬†Voila, dat ervaren publiek was al overtuigd, want zeg nu zelf, een meer ecologische variant, en ‚Äôt is even goed, daar kan toch niemand tegen zijn‚Ķ
  Wat vonden wij hier zelf? De doekjes komen vlotjes uit de verpakking, maar gelukkig ook niet met te veel tegelijk (getest door de bijna 2 jarige, die heel graag ook doekjes zelf gebruikt. Misschien gaat het pakje zelfs iets te vlot open in zijn handjes).¬†Aangezien wij vaak wasbare doekjes gebruiken komen deze voor ons ‚Äėdroger‚Äô over, maar ze lijken wel minder ‚Äėstroef‚Äô dan goedkopere supermarktdoekjes. De billetjes van¬†babyzushebben de doekjes goed doorstaan, dus dat is ook zeker positief. Tenslotte kan je de doekjes zonder problemen ook voor handjes en gezichtjes gebruiken doordat ze zo milieuvriendelijk zijn.
  Algemeen besluit: zeker een goed idee om deze doekjes te gebruiken als je goede wegwerpdoekjes zoekt, maar toch begaan bent met het milieu.

  Testteam: Joke, Thijs, Freek en Mia

  x